2015-04-07 Rättiksgratäng

07 April / Kategori: Recept / Läs Kommentarer (0) eller kommentera

Idag har vi testat på rättikagratäng! Det råkade dessutom bli en sötpotatisgratäng också, av misstag haha..



Såhär gjorde jag rättiksgratängen;


1. Skala och skiva rättikan tunnt! Jag gjorde små stavar men tydligen kan man göra dem i skivor också. 
2. Ner i en kastrull och på med salt och koka upp.
3. Samtidigt som rättikan kokar upp kan du börja med såsen. Jag hällde 3 dl grädde, två hönsbuljongtärningar, en dl creme fraiche, vitlök, en stor matsked fetaost på tetrapack, en 50g philadelphiaost, salt och peppar och kokade ihop det på låg värme.
4. När rättikan kokat i 5-10 minuter och känns mjuk så kan du hälla över den i durkslag och låta den ånga av lite.
5. Varva rättika med sås i en ugnsform och skicka in i ugnen på 225 grader.

Jag hade den inne i minst 30 minuter men den hade gott kunnat vara inne i 15 till. Det var inget som gjorde något iof, den var god! Och smakade ingen rättika alls, typ som potatis! Happy tjej! Till det käkade vi rostbiff och bea! Omnomnom!

 
Gratängen / portion:
Protein: 3,4 g
Kolhydrater: 3,5 g
Fett: 21,8 g


Det blev ganska mycket sås över då rättikan vi köpte inte kan ha varit på mer än 200 gram, så Wille skalade en sötpotatis och slängde in den i ugnen med resten av såsen som han blev sjukt nöjd med. Fanns inte en bit kvar haha.. 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: