2014-07-31 +86kgHur fasen hamnade jag här. Jag lever fortfarande i förnekelse att jag faktiskt väger 86 kilo. Om inte mer, har inte vägt mig sen jag var på gymmet senast och det är nog i maj-juni sist kanske.
 
Jag har aldrig tänk på vikt, senast jag kommer ihåg att jag visste vad jag vägde var vi påväg till Hemsedal med mamma och jag vägde 65kg. Detta är nog när jag var 18 kanske, runt 2008. Alltså 7 år sedan. Jag har flyttat hemifrån, bott i Thailand, kommit hem, flyttat till Oslo.. Under denna tiden har jag aldrig tänkt att jag väger "mer än vanligt" utan varit rätt nöjd, alternativt inte tyckt att det var mer än att jag kunde leva med det. Om jag nu tänker tillbaka på vad jag vägde "innan" jag började gå upp så säg att jag vägde 70-75? Jag har faktiskt ingen aning. 

 
 
Men sen hände lite saker. Jag träffade William. Jag flyttade från Oslo till Stockholm. Jag lämnade ett jobb på Expert där jag säkert snittade 20 000 steg om dagen till att hamna på kontor och gå till och från bussen varje dag. 

Och detta har lett till att jag idag har en BH storlek på 85F och väger runt 86 kilo. 

Jag har försökt träna, lite halvhjärtat. Ett tag var jag på gymmet 4-5 dagar i veckan, på löpbandet men mest powerwalkande. Sen har jag styrketränat lite, men jag ska inte direkt påstå att jag har gett det ett ärligt försök. 

Nu däremot har jag lovat att jag ska gå ner skiten igen. Jag har en låda här hemma inför flytten till Göteborg som heter "Under 70"-lådan. Det vill säga - en låda med kläder jag aldrig kommer vilja ha på mig när jag gått ner, men som kommer passa mig när jag gått ner. 

Jag har en del inspiration via Instagram. Folk är så jävla duktiga. Nu är jag typ lite taggad på att dra igång. Jag har sagt att från och med flytten till Göteborg så kör vi. Då är det nytt gym, med pool (!!!), ny lägenhet (nästan, jag har bott där förr), och framför allt ska kylen fyllas från botten upp. Vilket betyder nytänk med mat. 

Wish me luck.

Hur strikt behöver det vara?Jag funderar lite mer. Jag googlar och googlar och har lite svårt att hitta informationen jag vill ha. 

Det första jag behöver är en vettig information om HUR strikt man behöver vara. Det snackas om något som heter ketos? Tydligen är det då kroppen är inställd på att fungera genom att bränna fett. Det är väl i princip det man verkar vara ute efter med LCHF. Ska se vad jag kan hitta mer om det sen...

Men ska man då behöva vara rädd att bryta den här ketos-statusen? Jag hade ju gärna sett att en dag i månaden får man käka potatisgratäng och sådär, en #shameday typ? 

 
 
 


Och sen skulle jag vilja ha en lista på saker MAN FÅR ÄTA, istället för listan på saker man inte får äta. Gärna produkter, jag vill gärna att det ska vara så enkelt som möjligt liksom, kanske är lat men jag vill inte gå in på ICA och sätta igång och läsa ettiketter. Så det vill jag ha. 

Det är mycket jag vill, nu ska jag försöka hitta svar på detta också. Det finns en enorm fråga här också. Fun-light. Är det okej? Snälla säg att det är okej, annars vet jag inte vad jag tar mig till.

LCHF - tankar innan startDå börjar vi. Till hösten börjar plugg, flytt till Göteborg och min "nya" livsstil. Jag skriver tydligen "nya" med citat-tecken, vilket jag tänkte ägna lite tid åt framöver att tänka på - varför gör jag det? Det är ju helt nytt. Nåja - Hejdå pasta, potatis, chips, choklad, ris, och allt (nästan) gott här i världen. Hejdå rökning som jag av någon dum anledning hållt på med nu i 1,5 år. Hejdå soffpotatis!

Nu kör vi LCHF och en förhoppningsvis snabb viktminskning. 

 
Min tanke ser ut såhär: Gym, träning, kom och bli min vardag! Tillsammans med plugg och en galet motiverande och peppande pojkvän ska detta på något vänster bli min nya vardag. Snabb viktnedgång, komma igång med träningen, få resultat, bli motiverad - och sen ? Lägga av med lchf, beroende på hur jag mår. Jag är rädd om mitt kolesterol och i längden tror jag inte att LCHF är lösningen för att bli smal och snygg. Utan först lchf, få ner vågen och bli mer motiverad, träna, börja må bättre mentalt, men kanske fysiskt också. 

Än så länge kommer detta bloggandet behållas hemligt, vi får se om jag har något vettigt att komma med senare - då kanske den blir publik. Men nu är det någonstans att skriva farhågor, vad jag käkar, vad jag saknar att käka och liknande. Och framför allt framgångar och motgångar.
 
Mitt största problem när det kommer till alla dessa miljader dieter som finns är att jag inte äter grönsaker. Det är något djupt rotat i mig när det kommer till konsistenser på de mesta av frukt och grönt, som gör att jag ryser av tanken. Något så enkelt som gurka, tanken på knastrandet och slaffsandet gör mig illamående. Apelsin, trådigt, slaffsigt - jag får panik. Så vi ska helt enkelt leva på kött, fisk, ost, såser, soppor? Ah, vi får se hur detta går - jag hör av mig när jag har något att komma med.